Wise debetkort – betaling med kort i udlandet

Wise debetkort
5/5 - (2)

Wise, tidligere kendt som TransferWise, er en populær online pengeoverførselstjeneste, der gør det nemt og billigt at sende penge til udlandet. Udover at tilbyde overførsler til forskellige lande og valutaer, har Wise også introduceret et debetkort, der kan bruges til betaling i udlandet.

Dette kort har mange fordele, såsom lave gebyrer og en gunstig valutakurs, og er derfor blevet en populær løsning for rejsende og personer, der handler på tværs af grænser. I denne artikel vil vi se nærmere på Wise debetkortet og dets funktioner, fordele og ulemper.

Hvad koster det at betale med kort i udlandet?

Prisen for at betale med kort i udlandet afhænger af flere faktorer, såsom din egen banks gebyr, og den udenlandske banks gebyr. Derudover kan der også være et valutakursgebyr, når du betaler i en anden valuta.

Gebyrer for kortbetaling i udlandet

I tabellen nedenfor kigger vi på gebyrer for kortbetaling i udlandet, hvor vi sammenligner Wise med 3 af landets mest populære banker - Arbejdernes Landsbank, Danske Bank og Nordea.

Der er taget udgangspunkt i bankernes debetkort.

Handling Wise Arbejdernes Landsbank Danske Bank Nordea
200 EUR betaling med debetkort fra DKK 7 kr. 21 kr. 24 kr. 24 kr.

For at få mere præcis information om prisen for at betale med kort i udlandet, vil vi anbefale at kontakte din bank og spørge om deres specifikke gebyrer og regler for internationale betalinger. Nogle banker kan have samarbejdsaftaler med udenlandske banker, som kan reducere gebyrerne eller helt fjerne dem, så det er vigtigt at undersøge ens muligheder.

Det er også værd at bemærke, at nogle kortudbydere tilbyder specielle kort, der er designet specifikt til brug i udlandet og giver fordele som lavere gebyrer og en gunstig valutakurs. Så det kan være en god idé at undersøge ens muligheder og vælge det bedste kort til ens behov, hvis man ofte rejser til udlandet eller handler internationalt.

Se Wise debetkort

Hvad koster det at hæve penge i udlandet?

På samme måde som det var gældende for kortbetalinger i udlandet, så afhænger prisen på kontante hævninger i udlandet også af flere faktorer, såsom ens egen banks gebyrer og eventuelle gebyrer fra institutionen, der stiller hæveautomaten til rådighed.

Nedenfor ser du sammenligning af gebyrer for at hæve penge i udlandet fra henholdsvis Wise, Arbejdernes Landsbank, Danske Bank og Nordea.

Handling Wise Arbejdernes Landsbank Danske Bank Nordea
Hæv 200 EUR i udenlandsk hæveautomat fra DKK 7 kr. 35 kr. 54 kr. 54 kr.

Betal altid i lokal valuta frem for danske kroner i udlandet

Når du rejser til udlandet og betaler med kort eller hæver penge fra en hæveautomat, bliver du ofte tilbudt at betale i enten lokal valuta eller danske kroner.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at valget af valuta kan have en betydelig indvirkning på vekselgebyret, du skal betale. Derfor anbefales det altid at vælge at betale eller hæve i lokal valuta, da dette normalt vil give dig den mest fordelagtige kurs.

Hvis du vælger at betale eller hæve i danske kroner, kan du risikere at betale ekstra gebyrer og få en mindre fordelagtig kurs.

Wise debetkort pris

Wise debetkort har en lav prisstruktur sammenlignet med mange traditionelle banker. Der er ingen årlige eller månedlige gebyrer for at have kortet, og der er heller ingen gebyrer for at foretage betalinger i den lokale valuta i de lande, hvor Wise understøtter kortet.

Wise debetkortet er siden slut 2022 et Visa kort og koster blot 55 kr. at bestille og vil blive sendt til din adresse (normalt inden for 7 arbejdsdage). De 55 kr. er et engangsbeløb for at få udstedt kortet, og der er ingen årlige gebyrer.

Bestil Wise kort

Ingen abonnementsgebyrer

55 kr.
Med ekspreslevering

Få det leveret på 1-2 arbejdsdage

Fra 78 kr.
Digitalt kort

Brug dine penge sikkert online, i butikker og i udlandet

Gratis
Udskiftning af kort

Bestil et nyt kort til enhver tid

28 kr.
Udskiftning af udløbet kort

Wise minder dig om, når det er tid til at bestille et nyt

Gratis
Få et Wise debetkort

Hæv penge fra en hæveautomat i udlandet med Wise

Wise tilbyder 2 gratis udbetalinger på op til 1.500 kr. hver måned pr. konto. Herefter opkræver Wise 5 kr. pr. udbetaling. Der er et gebyr på 1,75 % på ethvert beløb, man hæver over 1500 kr.

Gebyrerne varierer afhængigt af det land, hvor ens kort blev udstedt, og ens bopælsland. Man kan se, hvilke gebyrer, der gælder her.

Kontante udbetalinger Mindre end 1500 kr. pr. måned Mere end 1500 kr. pr. måned
2 eller færre udbetalinger Gratis 1,75% af beløbet over 1500 kr.
3 eller flere udbetalinger 5 kr. pr. udbetaling 5 kr. + 1,75% af beløbet over 1500 kr.

Tips til brug af dit Wise kort

Sørg altid for at betale i den lokale valuta

Nogle gange tilbyder pengeautomater, butikker og onlinebutikker at opkræve penge i din egen valuta, altså DKK. Derefter forhøjer de valutakursen. Undgå disse skjulte gebyrer ved altid at vælge at blive opkrævet i den lokale valuta, hvor du befinder dig.

Åbn gratis valutakonto og top-up inden afrejse

Med Wise kan du åbne gratis valutakonti i over 55 valutaer. Hvis du for eksempel står og skal på forretningsrejse eller ferie til Singapore, så brug Wise appen til hurtigt at åbne en konto til at opbevare og bruge Singapore Dollar (SGD). Så kan du nemt og enkelt overføre eller konvertere et ønsket beløb til din SGD konto fra din allerede eksisterende beholdning på Wise.

Når du så bruger dit Wise debetkort til at betale i Singapore, så vil det svare til at betale med et debetkort udstedt i Singapore i SGD, og du vil derfor ikke betale nogle gebyrer.

Hold dig opdateret med notifikationer fra Wise

Hver gang du bruger dit Transferwise kort, sender Wise en meddelelse til din telefon med en bekræftelse af beløbet - og eventuelle vekselgebyrer.

Tip: Brug din app til at opdatere dine notifikationspræferencer i Indstillinger, så du altid får disse vigtige notifikationer.

Spar penge ved at hæve et større beløb

Skal du hæve penge til en ferie eller forretningsrejse? Det er billigere at foretage én stor udbetaling end flere mindre udbetalinger.

Så slipper du nemlig for at betale det faste gebyr på 5 kr. hver gang, hvis du har overskredet de 2 månedlige kontanthævninger eller de 1500 kr.

Andre kort fra Wise udover debetkortet

Udover debetkortet tilbyder Wise også flere korttyper, som kan hjælpe deres brugere med at håndtere penge mere effektivt. Wise debetkort er et betalingskort, som giver brugerne mulighed for at betale med deres Wise saldo overalt, hvor Visa accepteres.

For erhvervskunder tilbyder Wise også et International Business Debit Card med ekstra fordele og funktioner. Derudover har Wise også et virtuelt kort til online betalinger, samt et Eco debetkort, som er ligesom det normale debetkort bare lavet af eco-plastik.

Disse korttyper er alle gratis at bruge og kan bestilles direkte fra ens Wise-konto i appen.

Wise internationale business debetkort

Et kort til virksomhedskunder til at bruge online og i butikkerne - uden gebyrer for udenlandske transaktioner.

Fordele:

 • Betal med den reelle valutakurs

  Betal i den lokale valuta i det land, du køber fra, for at spare på vekselgebyrer. Man kan betale online eller i butikker i over 55 valutaer og over 200 lande.

 • Spor ansattes udgifter

  Giv ansatte deres eget kort, der er forbundet med firmaets Wise Business-konto. Så behøver de ikke at bruge deres personlige konto til forretningsudgifter - og firmaet kan overvåge deres udgifter med det samme.

  Filtrér transaktioner efter teammedlemmer, download kontoudtog, og administrér virksomhedens udgiftsgrænser.

 • Tag kortet i brug før du får det fysiske kort

  Du behøver ikke at vente på dit fysiske kort - du kan få dine kortoplysninger i appen med det samme, når du har bestilt. Begynd at betale online, eller tilføj dit kort til Google Pay eller Apple Pay for at betale i butikkerne.

 • Udgiftsnotifikationer

  Få øjeblikkelige meddelelser om udgifter, og følg forretningsudgifter i Wise-appen.

 • Fuld kontrol

  Godkend kortbetalinger med det samme. Indstil udgiftsgrænser på din erhvervskonto, og styr betalingsmetoderne.

 • Frys kort

  Gennem appen kan man hurtigt fryse et eller flere kort, hvis de er blevet væk eller andet er gået galt. På samme måde kan man også hurtigt annullere frysningen igen.

Se Wise Business Card her

Digitalt Wise kort

Wise tilbyder også et digitalt Wise-kort, som giver brugerne mulighed for at bruge deres Wise-saldo til at betale for varer og tjenester online.

Det digitale kort kan genereres direkte fra din Wise-konto, og det kan bruges til at betale online, uanset hvor du er i verden. Det digitale kort kan også bruges til at købe varer og tjenester i butikker, der accepterer kontaktløse betalinger via Google Pay eller Apple Pay.

Det digitale Wise-kort er gratis at bruge, og du kan oprette det med et par klik fra din Wise-konto. En fordel ved det digitale Wise-kort er, at du ikke behøver at vente på, at et fysisk kort bliver sendt til dig, så du kan begynde at bruge det med det samme.

Fordele:

 • Brug online og i butikker

  Køb online, opret abonnementer, og brug dine digitale kortoplysninger.

 • Tilføj til Apple Pay og Google Pay

  Brug Apple Pay og Google Pay online eller i butikker overalt, hvor der accepteres kontaktløs betaling.

 • Ro i sindet

  Brug digitale kort, når du ikke stoler på en forretning med dine oplysninger.

 • Generér straks nye kortoplysninger med det samme

  Få ekstra sikkerhed ved at udskifte dit kort, når du har brug for det.

Se Wise digitale kort her

Wise Eco debetkort

Wise Eco debetkort er et bæredygtigt alternativ til normale Wise debetkort, og det er designet til at hjælpe brugerne med at reducere deres CO2-aftryk. Kortet er lavet af et materiale, der er 100% genanvendeligt, og det kan bruges til at betale overalt, hvor Visa accepteres.

Wise Eco-kortet fungerer på samme måde som Wise debetkort og giver brugerne adgang til alle de samme funktioner og fordele. Wise Eco-kortet er gratis at bestille og bruge, og det kan bestilles direkte fra din Wise-konto.

Fordele:

 • Betal uden plastik

  Et debetkort, der er lavet til biologisk nedbrydning - ingen giftige gasser, ingen giftige gebyrer.

 • Bæredygtig indpakning

  Ud over kortfordelene er den minimale emballage FSC-certificeret.

 • Mindre blæk, mindre spild

  For at spare blæk er det kun navnet, der trykkes på kortet. Så ens kortoplysninger kan findes i appen.

Se Wise Eco Card her

Wise fordele og ulemper

Fordele:

 • Gratis kontooprettelse

  Wise tilbyder gratis kontooprettelse uden årlige eller månedlige gebyrer.

 • Reel valutakurs

  Wise benytter sig altid af markedets realkurs ved veksling. Wise viser også klart og tydeligt hvor længe kursen forbliver den samme og præcis hvor meget vekselgebyret er.

 • Laveste vekselgebyrer på markedet

  Deres lave vekselgebyrer gør platformen attraktiv for veksling, forsendelse og modtagelse af penge i udenlandsk valuta.

 • Brugervenlig pengeoverførsel

  Wise’ brugervenlige platform er nem at navigere både på computer og app.

Ulemper:

 • Engangsgebyr for debetkort

  Et Wise debetkort koster 55 kr. i engangsgebyr.

 • Maks 2 gratis hævninger pr. måned

  Man er begrænset til at hæve op til 200 EUR om måneden uden gebyrer (ca. 1500 kr.), og derefter vil der blive pålagt et gebyr på 1,75% af det hævede beløb. Desuden vil der blive pålagt et gebyr på 5 kr. pr. hævning, hvis du allerede har hævet to gange med kortet i samme måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *